Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Nejspíš jsem dle Vašich kriterií odpůrce koček.

Vaše argumentace mi připomíná lidi, kteří tvrdí, že kočka všechno přežije, má devět životů, ze všeho se vylíže a nejlepší ji nedát žrát protože jinak nechytá myši. Moc o těch zvířátkách nevíte. Například to, že pokud "odejdou" tak nejspíš odešly na věčnost než za větší svobodou a lepším bydlem. A víte, když najdete tříměsíční kotě u křížku půl kilometru za vesnicí - tak to tam nedoskotačilo, ale velice pravděpodobně jej nějaký kočkomil vyhodil z auta s tím, že ona si poradí. Neporadí. Obyvkle si s ní ale poradí liška nebo projíždějící auto.

Zvířátka jsou divoká a domácí. Kočky, které se narodili v zajetí a jsou zvyklé na lidi - jsou zvířátka domácí. A tak se o ně musíme starat a bát se o ně. Jak se píše v knížce o malém princátku - Jsi odpovědný za vše, co jsi zkrotil.

0 0
možnosti
MR

Mestska kocka nema venku co delat.Neporizuju si zvire proto,bych denne silela kdy ho prejede auto.A pokud budu na vesnici a vezmu si starsi kocku z utulku,ktera v zivote nevidela zahradu,tak ji taky ven poustet nebudu.

0 0
možnosti
JP

J54a53n 23P89a94l89l59a32s

22. 6. 2015 23:32

Dobrý večer, díky za krásné zamyšlení, karma.

Náš Michal má nevýhodu, že bydlí v 7. patře paneláku. Ale v létě na chalupě se z plyšáka stane šelma, která se občas přijde nahamat a tváří se, že jsme úhlavní nepřátelé. Největší problém je odchytit ho před odjezdem domů. A druhý den je to zase gaučový plyšák.

2 0
možnosti
Foto

no, ta naše by byla na větvi  asi dost nešťastná, přeci jen miluje spát v posteli na svém místě mezi mnou a manželem.. je to přeci její "větev".. ne naše postel (my to tedy respektujeme)..

3 0
možnosti
JS

Děkuji za pěkný postřeh, pane Nosku.

0 0
možnosti
JN

J97i85ř49í 23N40o89s59e59k

22. 6. 2015 22:11

Např. existují kočky - viz mainská mývalí atd. - které v sobě nemají zakódovaný třeba strach z aut, protože jako lesní a skrzkaskrz přírodní plemeno se s ním nesetkávaly a nenabraly zkušenosti. Mohu vás ujistit, že mainka se posadí doprostřed silnice a se zájmem bude sledovat blížící se auto.

V přírodě by přežila bez problémů, s ostatními zvířaty se kámoší nebo před nimi zdrhne, pokud je nepřepere - ale auto je dost velké nebezpečí, nemyslíte? Bohužel, mám od chovatele smutné zprávy právě o tom. A podobných příkladů bude víc. Jo, kočka naháček by to taky nedala.

Věřte, že i bytová kočka umí být šťastná. Často miluje rodinu a páníky a svůj klid, ale pořád nepřestává být šelma.

Takže asi bych to bral, že každá číča potřebuje něco jiného...

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 811x
Jsem žena, s duší šestnáctky, co ráda háže hnůj, protože sledovat v něm čirý ruch velkoměsta brouků je setsakramentsky zábavné!

Seznam rubrik