Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Když článek uvedete slovy "hodně vážná úvaha", tak si prosím nejdřív zjistěte něco o tom, o čem hodláte uvažovat (nechci urážet, jen kroutím hlavou...). K příkladu s vlkem už se tu vyjádřilo více lidí, já ještě dodám, že většina vegetariánů nemá zdaleka problém se zabitím při obraně, případně následným využitím takto mrtvého zvířete (kožich, kůže...), ale spíše se zneužíváním zvířat, s velkochovy a krutým zacházením, které je důsledkem lidského sobectví, kdy lidé chtějí všeho hodně a za málo peněz, nebo neuznávají zvíře jako živého tvora se svými právy. Zrovna tak není pravda, že by vegetariáni či vegani pohrdali dary přírody, naopak si přírody váží, a věřte nebo ne, drtivá většina z nich žije ekologičtěji než většina masožravců (to k těm petlahvím a náhražkám). Rozhodně netvrdím, že všichni lidé mají být vegetariáni (to je na jejich úsudku a svědomí), ale určitě by jim prospělo, kdyby měli takovou úctu ke zvířatům a přírodě.

0 0
možnosti
VT

Člověk (homo sapiens) je všežravec. Není přežvýkavec jako kráva, není schopen trvale zpracovávávat výhradně vegeteriánskou stravu - vlákninu. Nemá bachor, čepec, knihu a slez. A už mám hlad. Počkám do 11:00 a sklouznu někam na řízek. Zdar.

0 0
možnosti
PK

Máte to trochu popletené, jak píší kolegové níže. Např. masožravci jsou opravdu špatný zdroj bílkovin, energie a kdoví čeho všeho. Proto jíme maximálně jednoho-dva všežravce (prase, pes, slepice) a zbytek výlučně býložravce. Ani masožravci se v přírodě navzájem moc nekonzumují, maximálně je konzumují mrchožrouti, ale ti na to mají speciálně uzpůsobený trávící trakt.

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale ten článek mi přijde troch zmatený, takové menší "páté přes deváté". Nevím, zda jsem si odnesla to poučení, které jsem měla. Třeba, že vegani jsou odtržení od přírody, protože nejedí zvířata a jejich produkty (kterým ta příroda kolem nich prostě oplývá jen a výlučně z toho důvodu, aby měli lidi co jíst), ale místo toho se živí výlučně potravinami balenými v umělohmotných obalech, čímž velmi zatěžují životní prostředí. 

Nebo jsem něco nepochopila ;-D 

Do zakopávání vlků se radši ani nebudu pouštět.

3 0
možnosti
Foto

Když jsme u toho jídla, tak mi ten váš blog nejvíc připomíná dortík od pejska a kočičky.

Ale každému co jeho jest a nebo také přej a bude ti přáno.

0 0
možnosti
OK

"Jednoduchý ilustrační příklad: Člověk A žije v lese. Je vegetarián a pokud v obraně zabije vlka, pak toto krásné zvíře - z výživového hlediska krásný kus bílkovin - zakope v lese"

Díky autorko, že jste to tak krásně, jednoduše, ilustrovala. Já bláhový doteď zahrabával tři až čtyři vlky denně, ale konečně se rozsvítilo. Cenný zdroj jrásných bílkovin jsou. :-) R^

2 0
možnosti
Foto

Jste ouplně blbej - vlkama se živím běžně, jen ta srst leze do zubů .... ostatně v tom lese - z toho vlhka - chytíte vlka raz dva :-D

1 0
možnosti
JT

více škodlivější - zajimavy mluvnicky utvar. Jinak planeta nebojuje s PET lahvemi. Ty se daji docela dobre spalovat - polyetylen se rozlozi na CO2 a H2O. Podobne jako drevo.

1 0
možnosti
JC

Polyetylenteraftalát neobsahuje žádné jiné prvky než vodík, kyslík a uhlík. Jeho degradace v přírodě je poměrně pomalá, proto je lépe likvidovat ho spalováním. Ovšem je to současně cenná surovina, takže je to škoda a je lépe ho využívat, tedy odevzdávat do speciálních kontejnerů.

Jeden b..l..b ekoteroristický mi tvrdil, že při spalování PET lahví vzniká fosgen! A takoví nevzdělanci, co si představují transmutaci prvků jako alchymisté krále Rudolfa II., mluví do politiky a ovlivňují zákonodárství i veřejné mínění. Hnus.

0 0
možnosti
MT

Tak zrovna moje vegetariánství kompenzuje (jen pro mě samotného, samozřejmě) právě to odtržení od přírody. Takhle mě to ještě nenapadlo formulovat, ale moje rozpoložení to vlastně docela vystihuje. S dovolením to možná někdy použiju:o) Člověk se od přírody samozřejmě odtrhnul, vědomě a s jasným záměrem. Nicméně označovat "-iánství" za zamrznutí vývoje považuju za typickou záměnu příčin a následků. Kam by měl směřovat vývoj, při kterém jsou všechny pokusy o porušení konformity slepou uličkou, která si nezaslouží než ohrnutý nos?

Ilustrovat pomýlenost vegetariánství na přírodních potravních řetězcích je zbytečné za stavu, kdy drtivá většina populace již mnoho generací získává potravu úplně jinak než z těchto potravních řetězců. Pokud tedy ten příklad s vlkem neměl být ukázkou toho, jak má vypadat přirovnání co nejvíce odtržené od reality:) Lidé už zkrátka nejsou tou součástí symbiotického společenstva fauny a flóry, jak zmiňujete. Zhruba od doby, co vynalezli zemědělství.

BTW: možná jen žiju v sebeklamu, ale myslím že velmi přečnívám z těch škatulek, do kterých jste vegetariány naskládala:)

4 0
možnosti
JR

J58a75r10a 38R85a30n70k

21. 1. 2015 0:22

Ja take....rozumim Vasemu prispevku lepe, nez celemu clanku

0 0
možnosti
MR

M23i58l95a15n 78R49a41d18e34k

20. 1. 2015 22:19

tak, ;-D zdravou stravou do uplneho sebezniceni!

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 811x
Jsem žena, s duší šestnáctky, co ráda háže hnůj, protože sledovat v něm čirý ruch velkoměsta brouků je setsakramentsky zábavné!

Seznam rubrik